Jos ihon pinnassa on runsaasti kuollutta ihosolukkoa, ei paraskaan voide imeydy tehokkaasti. Juuri tämän vuoksi kannattaa iho kuoria säännöllisesti. Kaikille ihotyypeille ei kuorinta kuitenkaan sovi tai siihen tarvitaan erityiset niksit.
Kuivan, ohuen ja esimerkiksi couperosa-ihon kuorimisessa pitää olla erityisen tarkka. Hauraskin iho hyötyy kuorinnasta, koska hoitovoiteet imeytyvät paremmin, mutta kuorinnan pitää olla silloin erityisen hellävarainen. Myöskään palanutta tai rikkinäistä ihoa ei tule kuoria.
Keskusteltua on käyty paljon sekä parabeeneista että kuorintatuotteiden ympäristövaikutuksista. Yhä useampi tuote onkin nykyään parabeeniton ja kuorintarakeet eivät ole enää mikromuovia, vaan esimerkiksi selluloosaa, bambua tai jojobaa.
Vartalon kuorinta saa ihon pehmeämmäksi ja sileämmäksi sekä edesauttaa ihon luonnollista uusiutumista. Samalla tavalla kuin kasvoilla, ihon kuorinta vaikuttaa ihonhoitotuotteiden imeytymistä parantaen. Talvella iho kuivuu helposti ja siksi kuorinta on hyvä tehdä ennen talvikautta.
Kuorinnasta kannattaa tehdä itselle sopiva rutiini, jolla ylläpitää ihon heleyttä ja luonnollista uudistumista.